The Infamous Middle Finger



Tuesday, April 05, 2011 | 2 comments (+)



=__="

ni entri yg paling sedih + menyedihkan + disedihkan + tersedih.
jerawat. mmg. muka aku mmg byk jerawat n' parut jerawat. serious. aku taknak pon semua ni.

antara soalan yg popular....
**kenapa muka byk sgt jerawat?
**pernah try tak produk ni?
**cuba la pergi klinik kulit, jumpa pakar kulit.
**tak try pergi newyork skin care?
**jgn makan seafood, mcm udang sotong, nnt naik jerawat byk.
**makan sayur byk2.

fyi,
selama aku idop ni, dah berpuluh produk aku try.
dari tradisional sampailah ke moden.
dari termahal sampailah yg termurah.
dari produk biasa2 sampailah ke ubat farmasi!

tolongggggggggg la. byk dah produk aku pakai. dlm 20++ ada la.
cetaphil, safi, bio-oil, letak timun atas muka, tonyoh spender kita yg dh basuh kat muka, tonyoh kulit pisang kat muka, lidah buaya, tomato, ayaq beras, serbuk kopi, serbuk teh. semua dah pernah!!!!
pi pakar kulit, dia bagi ubat, aku makan, bagi krim aku sapu. aku mmg jenis takmakan seafood. aku hardcore ulam-ulaman. tapi. takdak apa perubahan sgt pon.

setiap kali org suro aku cuba ni cuba tu, aku akan cuba. dan mcm2 jenis, mcm2 cara, mcm2 ikhtiar dah aku buat.
tapi sekarang, aku dah PENAT! aku SEDIH! aku BENCI! tolong lah paham aku. ;'(
aku tanak muka aku mcmni, tapi dah jadi mcmni nak wat camana. jgn la tnya lagi.
kan bagus, kalau aku dpt explain semua ni tiap kali org tnya aku.
tapi, tiap kali aku nak explain, aku misti terasa mcm nak nangis!!!!

aku bukan seorang yg lawa. aku bukan seorang yg cantik. mmg muka aku jerawat.
awat? ampa tamau kawan ngan aku ka?
cantik tu subjektif. tiap kali aku rasa aku takcantik, misti aku tingat cakap mama aku.
"takkesah la org tgk adik lawa ka taklawa ka, tapi yg penting, adik kena selalu senyum. senyum tu buat diri kita confident."
sayang mama! tq mama sebab memahami anak mama.
aduhai.
berderai plak ayaq mata aku ni.
k lah. tanak cita lebeh2. kang tsunami plak laptop aku ni. ;')

last but not least,
to jerawat : tq so much. kamu mengajar saya erti tabah, sabar dan jgn pernah berhenti mencuba.
to alia : u're such a beautiful girl. believe me, lepas kawin, ilang la jerawat tu. tu jerawat gatai nak kawin kot! ;)

-the end-


Labels:






Older Post | Newer Post



>

Sapa nama ?



Aku alia.
Aku 24 ontheway to 25.
Dan aku takleh terbang.
+_+


Songs on Playlist


1008779z7s7kftefv.gif

1. Wann - Aku, Dia & Lagu
Ku bertemu hanya semalam,
Ku berkata hanya sepatah,
Ku terlupa serata alam,
Kini ikatannya cinta.


2. Astrid - Mendua
Ku tak habis pikir kurangku dimana,
Kau tegar melepaskan aku,
Jauh ku menatap namun terlalu jauh,
Imajinasiku terberai.


3. Nina Zilli ft. Giuliano Palma - 50mila
Cinquantamila lacrime non basteranno perchè,
Musica triste sei tu dentro di me,
Cinquantamila pagine gettate al vento perchè,
Eterno è il ricordo, il mio volto per te.





Mai beletiaq kat sini

1008779z7s7kftefv.gif


Keluarga Tercinta



Rewind

jalan-jalan-jalan-jalan
take a break with kitkat
simkad terbakar?! kite bako je. kite bako!
rahsia bulan disember?
oh Ainil Fadzlina
perjalanan idop aku ngan Akmal. (setakat ni)
i love you, My Joker!
cari apa yang pelik dekat kucing ni!
hoping to see u tomorrow.
popular browsers ; n' its defination