The Infamous Middle Finger



Thursday, July 28, 2011 | 0 comments (+)



Gunung Kinabalu. sgtsgtsgt indah. Subhanallah.


Introduction
21 July lepas aku g Borneo. *bajet bunyik omputeh, dlm bahasa melayunya Sabah! ;D one word to describe Sabah is sgtsgtsgtsgtsgtsgt laaaaa cantik! believe me. utk sapa2 yg takpernah pegi sana, p la hanimun kat sana. sure meletops! ;) meh aku cita sikit perjalanan aku kat sana.

1st day ; 21 July
smpai je airport Kota Kinabalu, kami nek teksi pi Yomi Hotel. kami dah book bilik kat Yomi Hotel tu, tapi dia tipu kami, dia ckp, maaflah, bilik tu dah diambil org. okey semua, lepas ni kita ramai2 boikot Yomi Hotel sbb dia penipu! pastu kami pon jalan dlm 20 langkah, nampaklah Winner Hotel. alhamdulillah~ bilik ada yg kosong n' kami dok situ 2 hari 2 malam. sampai kat bilik, mandi2 tukar baju, kami pi Philippine Market beli rantai gelang ikan macam2. pastu kami nek teksi pi Tanjung Aru tgk sunset! gambaq bawah ni la gambaq kami kat Tg Aru. pastu balik hotel, tidoq. continue next day. 

depa ni penyeri idup aku. tq girls.

model tiruan. tapi takjadi pon. ;D

2nd day ; 22 July
bgun pagi, kami mentekedarah maggi. jimat cermat bro. ;D pastu kami terus jalan kaki dr Winner Hotel ke Jesselton Point **tempat bot-bot yg akan bawak kami ke macam2 pulau. lama gak jalan. ada dlm 30 minit. tapi takpa. DEMOKRASI punya pasal, jalan kaki pon jalan la. haha. kami amik pakej 4 pulau. Manikan Mamutek Sapi ngan Padang Point. empat2 pulau ni sangat lah amazing! kami snorkeling tak ingat dunia, sampai bercalaq2 kaki tpijak coral. **sorry pantai, sbb tak sengaja rosakkan coral. lama gak kami p, dr 11 pagi smpai 6 ptg. pastu balik hotel lena terkapaq. letih la katakan. ;) sambung plak next day.

muka semua happy nek bot!

muka taksabaq nak snorkeling! >.<

Day 3 ; 23 July
semua bgun lewat, mandi2 siap2, sbb kitorg nk pi Kundasang!! *Kundasang ni tempat tinggi so sejuk lah, mcm Cameron n' Genting tapi lagi sejuk! kami check-out Winner Hotel, kami nek teksi pi Kundasang. kami pi Dairy Farm, amat lah comel! sbb byk lembu susu dan dia punya susu pon sedap. auwww~ try la. pastu kami pi poring Hot Spring. nek canopi walk. kena panjat bukit sblm jalan kat jambatan canopi tuh. mmg penat. tobat tanak nek dah! haha. pastu kami check-in Strawberry Garden Hotel. semua org mmg takmandi, sbb kat Kundasang mmg sejuk sgt! kami lepak tgk bola Msia Spore, sepbek hotel tu ada Astro Arena! haha. pastu semua org tidoq~ sambung esok. last day! ;)

tgk lembu kat blkg tu. comel! ;)

sejuuuuuuuuuukkkkkkk. ^^

Jambatan Canopi Walk. 6 org sekali jalan. ;)

Poring Hot Spring. ^^

Last day ; 24 July
check-out Hotel Strawberry Garden Hotel. bertolak dr Kundasang ke airport Kota Kinabalu. thanks Borneo. hope to see u soon. maybe time hanimun nnt kot. ;D toce-toce kepada kwn2 aku, Lynn, Sumai, Cixdia dan Atin, abg2 snorkeling, uncle David tour guide, abg Bakri dan hotel2 berkenaan. tqvm! ;) tata evrybodi.

rehat2 tgk Old Clock Tower 


lepak Tg Aru before pergi ke airport.

snap pict kat Hotel Strawberry Garden

happy
suka
seronok!

-the end-



Labels:






Older Post | Newer Post



>

Sapa nama ?



Aku alia.
Aku 24 ontheway to 25.
Dan aku takleh terbang.
+_+


Songs on Playlist


1008779z7s7kftefv.gif

1. Wann - Aku, Dia & Lagu
Ku bertemu hanya semalam,
Ku berkata hanya sepatah,
Ku terlupa serata alam,
Kini ikatannya cinta.


2. Astrid - Mendua
Ku tak habis pikir kurangku dimana,
Kau tegar melepaskan aku,
Jauh ku menatap namun terlalu jauh,
Imajinasiku terberai.


3. Nina Zilli ft. Giuliano Palma - 50mila
Cinquantamila lacrime non basteranno perchè,
Musica triste sei tu dentro di me,
Cinquantamila pagine gettate al vento perchè,
Eterno è il ricordo, il mio volto per te.





Mai beletiaq kat sini

1008779z7s7kftefv.gif


Keluarga Tercinta



Rewind

nak kasut mcmni satu!
i need you so much closer
ada lagi 4 hari ja~ ;(
lagu baru utk blog aku. ;)
my best teacher!
i think about you all the time.
love you today tomorrow and forever
Jambatan Yang Indah kat Italy
i'm afraid
facebook equals to s3x? ;D