The Infamous Middle Finger



Tuesday, October 04, 2011 | 0 comments (+)



Penat jugak cinta jarak jauh ni. Ye la kan. Selama ni, aku rajin ja jumpa Mohd Akmal. Sebab aku intern kelana jaya, dia dok ampang. So, kalau rindu ja, aku ajak dia dinner sekali, takpon weekend pi main ice-skating, swimming. Mana main tgk2 wayang. booosan. :D Gitewww~ Banyak ja aktiviti bersama! Tapi skrg dah takleh. Aku dah sambung study balik (UTP). Dia kat KL. Masing-masing sebok. But, it doesn't matter. Jauh di mata, dekatttttt di hati. :)
So, ni ada beberapa tips, yang aku rasa berguna utk pasangan Cinta Jarak Jauh ni.


Selalu Tanya Khabar
msg ke call ke 3g ke webcam ke ym ke, lantak la~ asalkan bertanya kabar. benda ni penting! untuk ekspress kan rindu kita. dan pasangan kita akan berfikir, "rindu jugak dia kat aku, ingatkan aku je". hee~


Give and Take
kadang-kadang, kita ni nak je msg call 24jam. supposedly, kita kena faham situasi dia. penat ke letih ke. bagi dia masa utk rehat. fahamkan keadaan dia.


Good Listener
kadang-kadang, si dia ni ada masalah kat tempat kerja ke, kawan ke, apa2 jela, and si dia taktahu nak luahkan kat sapa. Dan kadang-kadang dia cari kita utk luahkan segalanya. So, jadilah, pendengar yang baik. bagi nasihat2 positif atau comfort dia supaya stress dia berkurangan.


Sentiasa Buat Kejutan Istimewa
setiap pasangan mahukan yang terbaik utk pasangan masing-masing kan? so, taksalah buat SURPRISE. memang kadang-kadang orang segan nak buat suprise sebab takot pasangan taksuka la, atau terlebih jiwang la. JANGAN TAKOT! setiap orang suka je pasangan dia buat surprise. believe me. :) macam aku, aku selalu bagi puisi kat Mohd Akmal. kan yang? hee~


Jumpa / Bersua Muka
hmmm, kalau lama sangat takjumpa, apa salah jumpa sekali sekali kan? kesiannnn plak hari-hari dok tgk gambaq kat handphone macam nak temboih ke belakang!!! so, luangkan masa bersama. :)




notadihujungkaki,
aku pon dah lama takjumpa Mohd Akmal.
2 bulan. (kejap je pon, gedik terlebeh)
tapi takpa la.
ada rezeki, kita jumpa k, Mohd Akmal.
iloveyou!









Labels:






Older Post | Newer Post



>

Sapa nama ?



Aku alia.
Aku 24 ontheway to 25.
Dan aku takleh terbang.
+_+


Songs on Playlist


1008779z7s7kftefv.gif

1. Wann - Aku, Dia & Lagu
Ku bertemu hanya semalam,
Ku berkata hanya sepatah,
Ku terlupa serata alam,
Kini ikatannya cinta.


2. Astrid - Mendua
Ku tak habis pikir kurangku dimana,
Kau tegar melepaskan aku,
Jauh ku menatap namun terlalu jauh,
Imajinasiku terberai.


3. Nina Zilli ft. Giuliano Palma - 50mila
Cinquantamila lacrime non basteranno perchè,
Musica triste sei tu dentro di me,
Cinquantamila pagine gettate al vento perchè,
Eterno è il ricordo, il mio volto per te.





Mai beletiaq kat sini

1008779z7s7kftefv.gif


Keluarga Tercinta



Rewind

mereka amat tergagaiiii! *terhegeh la maksudnya. :...
Tahniah Eira & Azad! Selamat Pengantin Baru. :)
kau ingat kau cantik pondan?
semua PONDAN mmg ...
i miss all this moments.
wa sedih. wa sakit. wa kesal.
kalau wa bukak mata, boleh janji dengan wa yang lu...
rasa geram sangat rasa macam nak sakiti diri sendi...
all i want is ;
still will cried when missing him